Vedligehold din airbrush

Vedligehold din airbrush - Se daglig vedligholdelse af din Dinair airbrush maskine

 

Sprøjte overskudsfarve ud af din Dinair airbrush:  

Få dråber Dinair Cleaner, “back bubble” (holder fingeren for tippen og trækker i din aftrækker) og sprøjt i f.eks. din rensebeholder eller blot i en serviet.
Du kan med fordel komme lidt Cleaner på en vatpind og rense din doseringstragt.

Du kan skrue hele tippen af (begge tipper samlet) og derefter komme Cleaner på en vatpind og forsigtigt rense din nål for farve. Kør inde fra og ud til spidsen og undgå fibre fra vatpinden sætter sig.  

Overskyndende make-up rester: 

Man skal aldrig trække sin aftrækker helt tilbage, du kan med fordel bruge dine afstandselastikker. Hvis du kommer til at gøre denne fejl med at trække helt tilbage og sprøjte for længe, vil farverne sætte sit fast i tippen. Kom Dinair Cleaner på en vatpind og træk din aftrækker tilbage så nålen er væk, rens derefter tippen inden i.

Med til din Dinair Airbrush får du én elastik til rensning og to Cleaning Caps (hætter). Elastikken kan du sætte på din aftrækker og fastgøre på bagenden af din Dinair Airbrush. Det vil holde din nål tilbage og du kan derefter sætte din airbrush i din rensebeholder med vand (gerne natten over) og du vil se overskudsfarven rende ud i vandet. 
Med dine Dinair Cleaning caps sætter du elastikken på som anvist ovenfor og påfører den lille hætte på tippen af din Dinair Airbrush. Hæld nogle dråber af din Cleaner i doseringstragten og påfør den store hætte på tragten. Dette vil have samme effekt som en rensebeholder.

Tip:
Vand kan i de fleste tilfælde anvendes i stedet for Cleaner, dog for en grundig rengøring brug Cleaneren.

Rengøring af brush, ved skift fra Mørk til Lys farve

Hvis du skal skifte fra en mørk farve til en lys, kan du blot komme et par dråber vand i din doseringstragt, “back bubble” (holder fingeren for tippen og trækker i din aftrækker), dette vil rense i din doseringstragt og du vil kunne sprøjte den resterende farve ud. Du kan med fordel bruge din Cleaner, hvis du går fra sort til en lys og du kan også bruge en vatpind og rense din doseringstragt.

 

Dinair Airbrush rengøring og vedligeholdelse

Der kommer ingen farve ud af min airbrush pistol

Først skal du tjekke kompressoren. Hvis den er klar kan du tjekke nålen, ved at tage tippen af, rens med vatpind som angivet i den daglige vedligeholdelse. Hvis det ikke har løst problemet, kan det være overskydende farve der skylder problemet. Her vil bagenden kunne skrues af og derefter kan skruen til nålen løsnes og sidst kan nålen trækkes ud og tilpasses.  

Den sprøjter for meget farve ud eller sprøjter uden jeg trækker i “aftrækkeren”:

Bagenden kan skrues af og derefter kan skruen til nålen løsnes og sidst kan nålen trækkes ud og tilpasses. I dette tilfælde vil den skulle skubbes på plads til den ikke kan komme længere frem, så nålen sidder til og kun den rette mængde farve vil komme ud. 

Sådan fixer du en løs “aftrækker”

Din aftrækker har ingen modstand og virker løs. Her skal du aftage bagenden og blot løsne skruen til nålen og derefter stramme den igen. Så vil din aftrækker være på plads og have den rette modstand.

 

Vis mere Vis mindre

Tilmeld dig vores nyhedsbrev:

-