- Vård Guide

Det krävs tid och omtanke att ha vackra extensions. Man ska komma ihåg, att det krävs extra mycket vård att ha extensions eftersom att håret är dött – med andre ord får håret inte längre näring från hårrötterna. Precis därför är det ett absolut måste att dina extensions får den rätta vård och uppmärksamheten samt tålamodet som dom kräver.
Vårdar du inte dina extensions, kommer dom fort till att förlora glansen och nedsätta livslängden. Därefter blir det torrt och börjar krusa, samt trasslar ihop mer än normalt.
För att sköta ditt hår rätt och för att vara täckt av AVEZU hår garantin, ska du följa denna anvisning noga. 

Innan fästning av AVEZU extensions

Det rekommenderas att man tvättar håret i en rensande schampo innan fästning av extensions, så det är helt nytvättat och fettfritt. Håret ska vara helt torrt, innan fästning av extensions.

Efter fästning av AVEZU extensions

- Tvätta inte håret dom första 2 dagarna efter fästning av extensions
- För att säkra dig den bästa upplevelsen med dina extensions, har AVEZU en speciell serie av produkter som förlänger hårets livslängd. 
- Borsta/kamma håret innan du tvättar det. 
- Tvätta håret var 2-3 dag. – Tvätta håret med strykande rörelser neråt. – AVEZU Balsam ska användas vid varje hårtvätt. Påförs minst 5 cm. från fästningarna, då fästningarna inte tåler balsam eller hårkur.
- Använd regelbundet AVEZU´s hårkur, 2 ggr. I veckan. Kuren skal vila i håret i minst 20 minuter – gärna längre. 
- Borsta/kamma håret 2-4 ggr. dagligen med AVEZU´s speciella hårförlängningsborste. Borsta/kamma alltid nerifrån och upp. Se till att torka fästningarna noga efter hårtvätt (dom är mest utsatta när dom är blöta.) Använd alltid serum silkdroppar efter stylning. Borsta/kamma ditt hår, häll serum silkdroppar i och gör en flätning varje natt innan du går och lägger dig. Gå inte och lägg dig med blött hår – det sliter på dina hårförläningar och ditt eget hår. 
Fläta alltid håret innan du sover, simmar eller sportar. 

Plattång och hårtorkning

Använd inte stylningprodukterna nära dina fästningar. Du får gärna torka ditt hår, men se till att det inte blir för varmt vid fästningarna/tränsarna. 
Plattång sliter och uttorkar håret på längre sikt, så om du väljer att använda plattång är det på eget ansvar. 
Produkter som är specialutvecklade till extensions kan köpas på AVEZU´s web shop.

 

Färgning av extensions

Det rekommenderas att man inte färgar sina hårförlängningar
Orsak: Själva håret kan bli öppet och poröst, och kemikalierna i färgen kan förstöra fästningarna. 
Vill du ändå färga ditt hår rekommenderar vi, att du inte ljusnar håret men enbart använder mörkare färger. AVEZU´s garanti försvinner när du väljer att färga håret. 


                         

Viktigt att undvika 

Remover_teaser_pngVärme och fel vård är dom vanligasteorsakerna till att hårförlängningar antingen förstörs eller ramlar av. 
Använd ingen form av stylingprodukter nära dina fästningar. Var varsam så att du inte får värme nära eller på fästningarna. 
Undvik också saltvatten, klorvatten, färg och för hög värmebelastning! Använd alltid AVEZU serum silkdroppar efter stylning.

Hållbarhet

Tejpträns förlängningarna håller från 7 månader till 1 år. (vid användning av AVEZU´s produkter)
Hot Fusion systemet håller från 2-6 månader. (vid användning av AVEZU´s produkter)
Skin Weft tejpträns ska tas av när det har gått 8 veckor.

 

Borttagning av extensions

Använd AVEZU´s  skonande remover på dina fästningar/tränsar. Krossa dem med en platt tång – Gnid dom därefter försiktigt med fingrarna. När fästningarna/tränsarna är borta, rekommenderar vi att du tvättar ditt hår noga.Använd gärna AVEZU´s kur och ett bra råd är att kamma håret när kuren sitter i håret. 

 

 

AVEZU´S garanti

AVEZU ger som en av dom enda leverantörerna på marknaden garanti på allt hår köpt i web shoppen, vid samtidig användning av AVEZU´s produkter. Därför är du säkrad full belåtenhet dom första 2 månaderna efter köp av hår och vårdpaket.
Nail Hair systemet håller minst 3-4 månader, beroende på hur fort ditt hår växer. Det är normalt att en tofs ramlar av ibland. 
Tape on/off håret kan med den riktiga vård, tas av och på allt efter önskan i 8-12 månader.
Lever hållbarheten inte upp till ovanstående, skickas håret in till laboratoriet. Här blir håret noga undersökt, och därefter beslutar vi om du har rätt till ersättning.


Ersättning
Vi ger ersättning vid fel på håret samt fel i fästningen.
Vi ger inte ersättning vid brist på vård, och användning av andra produkter än AVEZU´s, överdrivet användning av värme, färgning, klor, mousse, alkohol och trassel i håret. 

Mycket nöje!